Факультет коммерции и туристической индустрии

Кафедра таваразнаўства харчовых тавараў вылучылася ў 1961 г. як самастойная структурная адзінка са складу аб’яднанай кафедры таваразнаўства і хіміі.

streamline Адрас: 220050 г. Мінск, вул.Свярдлова 7, к.417, корпус 5
 phone Тел./факс : +375 17 209-79-84 – заг. кафедры
 email E-mail:kpt@bseu.by

Інфармацыя пра выкладчыкаў тут.

ДЧК

СПИ

ГД

Важна!

Азнаёміцца з прэзентацыяй спецыялізацыі “Таваразнаўства і экспертыза харчовых тавараў” можна тут:

 

LIL

Загадчыкам кафедры

з 2013 года з’яўляецца

Лілішэнцава Ганна Мікалаеўна,

к.т.н., дацэнт.

На кафедры працуюць 7 выкладчыкаў (1 прафесар, доктар навук, 5 дацэнтаў, якія маюць ступень кандыдата навук, 1 асістэнт) і 5 чалавек дапаможнага персаналу (лабаранты). На кафедры арганізаваная навучальна-выпрабавальная лабараторыя, абсталяваная сучасным выпрабавальным абсталяваннем, што дазваляе праводзіць ацэнку якасці і бяспекі харчовых прадуктаў. Да педагагічнай дзейнасці шырока прыцягваюцца і практычныя працаўнікі.

 

 

 

Навучальная дзейнасць кафедры

Таваразнаўства харчовых тавараў;

Тэарэтычныя асновы таваразнаўства (у галіне);

Мікрабіялогія, гігіена і санітарыя харчовых прадуктаў;

Асновы мікрабіялогіі;

Харчовыя дадаткі;

Бяспека харчовых тавараў;

Таваразнаўства і экспертыза зернемучных тавараў;

Таваразнаўства і экспертыза кандытарскіх тавараў;

Ідэнтыфікацыя і фальсіфікацыя тавараў

Таварная экспертыза (у галіне)

Таваразнаўства і экспертыза смакавых тавараў

Таваразнаўства і экспертыза плодаагароднінавых тавараў

Таваразнаўства і экспертыза малочных тавараў

Таваразнаўства і экспертыза мясных тавараў

Таваразнаўства і экспертыза рыбных тавараў

Таваразнаўства і экспертыза харчовых тлушчаў

Таваразнаўства тары і пакавальных матэрыялаў

Таваразнаўства харчовых канцэнтратаў

Таваразнаўства прадуктаў спецыялізаванага прызначэння

Тэхналогія гатавання ежы

Тэхналогія вытворчасці і абслугоўвання на прадпрыемствах харчавання.

Навуковая дзейнасць

Напрамак навуковых пошукаў:

• тэхналогія і таваразнаўства харчовых прадуктаў, прадуктаў функцыянальнага і спецыялізаванага прызначэння і грамадскага харчавання;

• таваразнаўства і экспертыза харчовай сыравіны і харчовых прадуктаў;

• ацэнка якасці і канкурэнтаздольнасці харчовых прадуктаў айчынных і замежных вытворцаў;

• удасканаленне і фарміраванне асартыменту харчовых прадуктаў;

• ідэнтыфікацыя і фальсіфікацыя харчовай сыравіны і харчовых прадуктаў;

• маркіроўка харчовых тавараў;

• пакаванне, захоўванне i транспартаванне харчовых прадуктаў;

• патрабаванні, што выстаўляюцца да якасці харчовай сыравіны і харчовых прадуктаў тэхнічнымі нарматыўнымі прававымі актамі;

• распрацоўка практычных мерапрыемстваў па ўдасканаленні рынку і асартыменту найважнейшых груп харчовых тавараў.

З 2006 г. на кафедры адкрытая навукова-арыентаваная магістратура па спецыяльнасці 1-25 80 06 “Тэхналогія і таваразнаўства харчовых прадуктаў, прадуктаў функцыянальнага і спецыялізаванага прызначэння і грамадскага харчавання” з наданнем кваліфікацыі “магістр тэхнічных навук” і практыка-арыентаваная магістратура па спецыяльнасці 1-25 81 08 “Таваразнаўства і экспертыза тавараў” з наданнем кваліфікацыі “магістр таваразнаўства”.
З 2014 г. на кафедры адкрытая аспірантура па спецыяльнасці 05.18.15 “Тэхналогія і таваразнаўства харчовых прадуктаў, прадуктаў функцыянальнага і спецыялізаванага прызначэння і грамадскага харчавання”.

Супрацоўніцтва

На працягу многіх гадоў кафедра падтрымлівае творчыя сувязі з замежнымі вну і цэнтрамі Акадэміі навук.

Дамова аб навукова-тэхнічным супрацоўніцтве з Адэскай нацыянальнай акадэміяй харчовых тэхналогій, у межах якой ажыццяўляецца двухбаковае ўзаемадзеянне па

пытаннях абмену навукова-тэхнічнай інфармацыяй ў галіне арганізацыі прафесійнай падрыхтоўкі таваразнаўцаў-экспертаў.

Дамова аб навукова-тэхнічным супрацоўніцтве з Харкаўскі дзяржаўным універсітэтам харчавання і гандлю.

Дамова аб навукова-тэхнічным супрацоўніцтве з Навукова-практычным цэнтрам НАН Беларусі па харчаванні, на базе якой студэнты кафедры ажыццяўляюць выкананне навукова-даследчых работ.

Інфармацыя абітурыенту

На кафедры праводзіцца навучанне па наступных спецыяльнасцях і спецыялізацыях з наданнем кваліфікацыі:

Спецыяльнасць Спецыялізацыя Кваліфікацыя Форма навучання Тэрмін навучання Уступныя выпрабаванні
Таваразнаўства і

экспертыза

тавараў

Таваразнаўства і экспертыза харчовых тавараў таваразнаўца-эксперт Дзённая 4 года -беларуская ці руская мова (ЦТ),

– замежная мова (ЦТ)

– матэматыка (ЦТ)

Таваразнаўства і

гандлёвае

прадпрымаль-

ніцтва

Таваразнаўства і арганізацыя гандлю харчовымі таварам таваразнаўца-эканаміст завочная

форма са

скарочаным

тэрмінам

навучання

4 года -беларуская ці

руская мова (ЦТ),

– эканоміка арганізацыі

(письм. тэсты)

– грунту менеджменту

(письм. тэсты)

 

Інфармацыя выпускнікам

Паважаныя выпускнікі! Пасля заканчэння ўніверсітэта вы можаце працягнуць адукацыю ў магістратуры, а потым ў аспірантуры.

Шыфр спецыяльнасці Найменне спецыяльнасц Тэрмін навучання Ступень
Магістратура
навукова-

арыентаваная

магістратура,

спецыяльнасць 1-25 80

06

Тэхналогія і таваразнаўства харчовых прадуктаў, прадуктаў функцыянальнага і спецыялізаванага прызначэння і грамадскага харчавання 1 год (д/н)

1,5 года (з/н)

магістр

тэхнічных

навук

практыка-

арыентаваная

магістратура,

спецыяльнасць 1-25 81

08

Таваразнаўства і экспертыза тавараў 1 год (д/н)

1,5 года (з/н)

магістр

таваразнаўства

Аспірантура
Спецыяльнасць

05.18.15

Тэхналогія і таваразнаўства харчовых прадуктаў функцыянальнага і спецыялізаванага прызначэння і грамадскага харчавання 3 гады (д/н

4 гады (з/н)

кандыдат

тэхнічных

навук